Att tänka på vid bilköp

Går du i tankar om att införskaffa dig en ny bil? Då är du inte ensam, nya siffror som Svenska Dagbladet publicerat visar nämligen att augusti månad detta år var rekordmånaden hittills för nyregistrerade bilar i Sverige – men det finns en hel del viktiga saker att hålla i minnet hos bilhandlaren så att du inte går back på ditt köp.

Faktura och pengarAtt köpa en ny bil kan komma att kosta en bra slant, men du kan känna dig trygg med att låneförmedlaren Advisa hjälper dig låna pengar så att du har råd efter dina egna ekonomiska förutsättningar. För något att tänka på vid ett bilköp, oavsett om man köper begagnad eller ny bil, är att en ovan bilköpare ofta lyckas köpa för en dyrare kostnad än vad en van bilköpare skulle göra – och har man så pass otur att man dessutom hamnar hos en mindre seriös bilhandlare ska man bära med sig att för den typen av bilhandlaren så är förmodligen själva säljet viktigare än att du får en bil som passar dig och din plånbok på bästa sätt. Därför finns en hel del saker att tänka på, och framförallt bör du vara väl förberedd innan du kliver in hos handlaren. I biltidningen Auto, motor & sport tipsar man bland annat om hur viktigt det är att först och främst vara på det klara med vilken bilmodell du är ute efter, för kommer du utan egna initiativ är det lätt att en mindre seriös säljare försöker sälja på dig en bil som stått osåld i ett halvår eller mer, och det vill man ju inte råka ut för. En annan sak som tidningen också tipsar om är att kolla upp hur du ska täcka finansieringen för bilen och även vara beredd på att det kommer kosta dig en bra slant att faktiskt köpa en sprillans ny bil, vilket gör att du även måste se över så att betalplaner och försäkringar, som du och bilhandlaren kommer fram till, verkligen passar din ekonomi.

”För att kunna köpa en bil kan du behöva låna pengar. Se till att du har råd med både avbetalningarna och räntan. Sköter du inte betalningarna kan långivaren ta bilen. Du kan låna upp till 80 procent av bilens pris, resterande 20 procent är din egen insats.” läs mer hos Konsumentverket här.