Körkortsmissen som roar internet

Att vissa nyheter får mer uppmärksamhet än andra är inget ovanligt, men däremot är ovanliga nyheter något som gärna uppmärksammas – och det är just en sådan nyhet som florerar just nu om den norske killen som fick och blev av med sitt körkort på mindre än en timme.

förarprov körkort trafikverketTidigare har vi sagt att många svenskar äger minst en bil per hushåll och ibland fler än så, och så är det även i Norge. Därför är det heller inte konstigt att 18-åringen som nyligen uppmärksammats i media hade en helt egen bil när han i tisdags kom till sin uppkörning, om än en gammal bil men fortfarande hans egen. Det var också i denna bil han körde upp och mycket riktigt klarade uppkörning och fick sitt körkort. Därför är det heller inte konstigt att han på väg hem från uppkörningen också körde ensam, han hade trots allt fått sin lapp. Men just eftersom han också körde sig egen skraltiga bil gick resan hemåt inte lika smidigt som en kanske trott att det skulle gå utan bilen började självklart krångla. Turligt nog visste 18-åringen exakt vad han skulle göra för att bilen skulle sluta bete sig illa: få motorn att varva genom att öka farten på bilen – oturligt nog stod dock norska polisen runt krönet och gjorde hastighetskontroll.

Accepterade att bli av med kortet och böter

För Aftonbladet berättar 18-åringen, som nu gett sig till känna på Facebook som Sindre Robertsen, att han inte tänkte på hastighetsmätaren när han accelererade bilen. Hans tanke var helt enkelt att krånglet som uppstått i tidigare fall löst sig när motorn varvat och därför var det just detta han försökte med. Därför motsätter han sig heller inte att han både fick böter och blev av med sitt körkort för fortkörningen – men varför skrattar å internet åt detta? Internet skrattar för att händelseförloppen mellan uppkörningen och då han blivit av med sitt körkort skedde inom 58 minuter. Sindre lyckades alltså både få och bli av med det på mindre än en timme – hoppsan, hoppsan!