Däcken som är bäst-i-test

Snart är det hög att svida om till vinterdäck på bilen, om du inte redan nu upplevt vinterväglag och redan satt på dina dubbdäck. Men vilka däck ska man egentligen satsa på? Här är däcken som kommit att bli bäst-i-test i år.

I Expressen har man samlat vilka däck som kommit att bli bäst-i-test detta år, så om du ska köpa nya däck inför vinterns däckbyte är ett gott råd att ta en titt på denna lista. Här har man bland annat skrivit om vilka som är bäst i olika prisklasser och vilka typer av däck som testats och visat sig vara bäst av sin sort. Bland annat skriver man såhär om dubbdäcket Continental IceContact2:

”Kommentar: Vinner både hos Teknikens Värld och Vi Bilägare! Testsegern kommenteras bland annat med att det här dubbdäcket är bäst på vintervägar. Uppträder tryggt i kurvor och har bäst sidogrepp. Även bra på asfalt! Minus är högst förbrukning och prestanda vid vattenplaning.” se fler kommentarer genom att klicka här.

Continentaldäck bäst både med och utan dubbar

Dubbdäcket Continental IceContact2 vinner alltså i testet för dubbdäck som Teknikens Värld genomfört och likaså Vi Bilägare, och när det kommer till de dubbfria däcken, alltså de så kallade friktionsdäcken är det också Continental som vinner. Både Teknikens Värld och Vi Bilägare har nämligen korat Continental VikingContact7 som nummer ett i denna däcksort. Det motiverar man bland annat med att däcken har bra grepp på såväl asfalt som vinterväg och är tyst. Dessutom uppvisar däcket lägst uppmätt bränsleförbrukning. Dock bör tilläggas att detta däck inte har fullt lika bra bromsegenskaper på is som Pirellis dubbfria däck i Teknikens Världs test men i alla andra kategorier man testat så är det detta som dominerar och därför ses som det vinnande däcket.