Körkortsdags?

Känner du att det börjar bli dags att ta körkort? Att kunna köra bil innebär en frihet för både dig och dina vänner och familj eftersom ni då kan turas om att köra bil, hämta barn eller resa iväg. Det säkraste sättet är att anlita en bilskola som guidar dig rätt från början.

Många väljer att ta alla sina körlektioner på bilskola, medan andra väljer att köra hemma med en handledare och sedan bara köra upp på en bilskola. Här finns det dock regler att tillämpa om du väljer att en privat handledare ska köra med dig. Ska du köra runt i storstaden som Stockholm kan du kontakta Ringens Bilskola – Stockholm trafikskola som vet hur man tar sig fram i den hektiska trafiken.

Regler för att bli handledare

Om du till exempel har ett barn eller en partner som ska lära sig köra bil kan du underlätta genom att övningsköra med den personen. Det finns dock regler som säger att du måste ha haft körkort i minst 5 år och att du dessutom måste gå igenom ett slags test för att bli berättigad till handledarjobbet.

Vem som helst har rätt att bli handledare annars och detta kan vara ett ypperligt sätt att spara pengar innan du kör upp. Å andra sidan krävs det mycket disciplin för att köra själv med någon, eftersom det inte finns några specifika tider inbokade. Om du vill kan du välja att boka en trafikskola hälften av gångerna och köra hemma då och då. Det är både ekonomiskt och praktiskt.

Att köra upp

När det är dags att köra upp är detta ett måste på en bilskola, det kan du inte göra hemma. Se till att förbereda dig väl och att sova gott natten innan så att du är fokuserad. Det kan ibland krävas ett par gånger för att lyckas men skam den som ger sig!