Bättre prestanda för ditt larm

Familjebil

Larm för hem och fordon

För dig som har införskaffat dig en husbil, husvagn eller båt. Det är fordon som det är hög stöldrisk på. Speciellt båtar då de inte har samma uppsikt som fordon på land. Ett fordon av denna sort används allt som oftast under semestrarna och bor du på en camping plats är chansen stor att det är ganska många runt omkring som ser dig och familjen gå in och ut från husbilen. Ett bra larm på husbilen är därför att rekommendera. Både eftersom det är ditt hem och ditt fordon att tag dig runt med, i alla fall för en kort tid.

Spårsändare i bilen

Har du dessutom en spårsändare så skickar den signaler vid stöld och både polis och ägare kan se var exakt fordonet befinner sig. Ett så kallat GSM-larm. Det är samma princip som mobiltelefoner är uppbyggda på idag. Oftast kan man sätta upp en geografisk zon för bilen. Zonen bekräftar om bilen i fråga har kommit in i det området och kan då sätta upp parametrar. Det vanliga är att det kommer ett sms, som ett röstmeddelande eller e-post till ägaren. Eller så har man anlitat en övervakningstjänst som i sin tur kontaktar ägaren och ser till att bilen kommer tillbaka.

Larm vid olycka

Idag kan även bilen automatiskt skicka ett meddelande till närmsta larmcentral vid krock. Dock måste krocken vara ganska allvarlig för att förfrågan ska skickas. Oftast måste bilens airbag fällas ut som ett tecken på att krocken har varit ordentlig. Om då till exempel bilen inte skulle ha en frontalkrock utan kanske välta eller studsa på någon av sidorna, så skulle inte bilen känna av det som en krock. Något som kan skattas olyckligt i mångas ögon. Det är något man bör se efter i framtiden.