Några grymma bilar

Det är aldrig fel att drömma, och det kan dessutom vara mycket konstruktivt av alla möjliga skäl. Därför ska vi drömma lite om grymma bilar idag, om några olika stycken som vi önskar oss i julklapp, men antagligen inte kommer att få om inte någon vinner en storvinst på ett lotteri.

Mercedes-Benz G 55 AMG

Mohammed bin Rashid al-Maktoum, premiärminister och vicepresident av Förenade Arabemiraten, tillika statschef i emiratet Dubai, kör runt i en sån här. Den militära versionen används även av bl.a. Finlands och Estlands arméer.
Precis som många andra av Mercedes’ prestigemodeller finns det customvarianter av G 55 AMG, modifierade av företag som Carlsson, Brabus, Kleeman och Renntech.

Lincoln Navigator Ls 2011

En hiphopbil framför andra. Inte minst eftersom den är utrustad med Lincoln SYNC, Fords egenutvecklade system som låter föraren styra bl.a. stereon med rösten. Om detta innebär att man kan säga ”crank it up” för att höja volymen vet vi inte, men vi hoppas naturligtvis det.

Maybach 62

Det lyxigaste bilmärket i världen är sedan 2008 inte Rolls-Royce eller Bentley, utan Maybach. Detta enligt the Luxury Institute, som faktiskt finns på riktigt. Modell 62 är extra lång, 6,2 meter, för att ge chuffören ordentligt med plats. Något så otidsenligt och alldeles underbart är naturligtvis en dröm.

Maserati Sebring

Och så avslutar vi med en riktig klassiker, Maserati Sebring från 1969. Kanske den snyggaste bil som gjorts, av en tillverkare som inte släppt en enda ful skapelse. Det enda dåliga är att det är svårt att få till bra ljud i den, för man vill ju helst lyssna på Henry Macini i den.

Tyvärr kan det vara svårt att hitta en bra bilförsäkring om du väljer någon av dessa dyrgripar. Men det är för det mesta inget problem för de som har råd med såna här bilar.