Tänk ekonomiskt – köp begagnat

Att köpa bil är aldrig en bra affär, bilar är det som tappar mest i värdet efter det att den inte ens blivit körd utan endast köpt. En ägare betyder att bilens värde kan sjunga med hela 40 % på det första året. Därför säger man att det är din värsta affär som du någonsin kommer att göra. Det enda du kan göra är att minimera den förlorade kostnaden och köpa en begagnad bil.

en man tittar på bilarIbland är det svårt att få till det rätt när man köper bil och med det menas att om man köper en fabriksklar bil så är det en affär som är dömd att misslyckas. Satsa istället på en begagnad bil och ta då en nyare begagnad bil, det är förmodligen den enda bilen som du kan köpa i en relativt lyckad affär. Många stör sig på att de köper en ny och fin bil och de första två åren så sjunker värdet avsevärt på den. Därför är det smart att ta en lite äldre modell, exempelvis 3-5 år då värdet inte sjunker lika mycket och bilen fortfarande är superfräsch.

Tänk ekonomiskt

Det är lätt att kasta sig in i en bilaffär och bara gå på bilfirmornas billån och priser. Ta istället lån från Cashbar.se till insatsen och ha koll på exakt hur mycket räntan ligger på. Topplånen har ändå alltid högre ränta och ligger dessutom på betydligt lägre summa. En annan sak som man ska hålla koll på är självklart priset, det är lätt att det blir dyrt när man köper från en bilforma så därför kan man alltid jämföra priser innan man faktiskt köper själva bilen. Jämför också priset på bilen med dess miltal, detta spelar alltid roll för hur, mycket man kan ta för en bil, har den högt miltal så har den lägre livslängd, mer slitage och ska också ha ett högra pris.